“Góralskie tosty”
Chłopcy z gr. Górali z niecierpliwością czekali na czwartkowy wieczór, bo zaplanowaliśmy na ten dzień przygotowywanie tostów. Każdy z wychowanków miał swój przydział obowiązków.
Sprawnie i z dużą radością przystąpili do pracy. Aromat pieczonego chleba tostowego i składników roztaczał się po całym oddziale. Praca zespołowa opłacała się, gdyż oprócz samodzielności chłopcy wykazali się też pomysłowością podczas dekorowania tostów różnymi dodatkami: sosami oraz ketchupem.
“Góralskie tosty” prezentowały się fantastycznie. Była w nich szynka i ser, który po roztopieniu ciągnął się i dawał chłopcom wiele radości.
Najlepiej świadczą o tym zdjęcia, na których nasi wychowankowie z wielkim apetytem zjadają kolorowe tostowe kanapki.
Już nie możemy się doczekać następnych zajęć kulinarnych…
P. Agata i p. Krystian.