Branżowa Szkoła I stopnia klasa 1a, 1b – Zajęcia praktyczne
Temat: Narzędzia i środki do utrzymania czystości wokół obiektu hotelarskiego.
Wyposażenie pracowników obiektu hotelarskiego w odpowiednie narzędzia i środki do utrzymania czystości wokół obiektu to najlepsza gwarancja na czysty, zadbany i wypielęgnowany teren otaczający obiekt hotelarski.
Jakie to powinny być narzędzia i środki? Tego dowiesz się z poniższego materiału. W zeszycie przedmiotowym zapisz temat oraz wymień nazwy poszczególnych narzędzi i środków do utrzymania czystości. Szczegółowo temat omówimy sobie podczas lekcji.
- Szorowarka spalinowa
- Myjka ciśnieniowa
- Szczotka do zamiatania
- Szufla do śniegu
- Miotła miękka
- Dmuchawa do liści
- Odkurzacz do liści
- Odśnieżarka spalinowa
Następnie wykonaj ćwiczenie 6 na stronie 31 (w zielonych ćwiczeniach)
Zdjęcie wykonanego ćwiczenia wyślijcie na podane adresy @
Kl. I a BS -jolanta.jyz@interia.pl
Kl. I b BS –beatarokitawronowska@wp.pl