Klasa 1a BSI Klasa 1b BSI

Branżowa Szkoła I stopnia klasa 1a, 1b – Zajęcia praktyczne

Temat: Narzędzia i środki do utrzymania czystości wokół obiektu hotelarskiego.

Wyposażenie pracowników obiektu hotelarskiego w odpowiednie narzędzia i środki do utrzymania czystości wokół obiektu to najlepsza gwarancja na czysty, zadbany i wypielęgnowany teren otaczający obiekt hotelarski.

Jakie to powinny być narzędzia i środki? Tego dowiesz się z poniższego materiału. W zeszycie przedmiotowym zapisz temat oraz wymień nazwy poszczególnych narzędzi i środków do utrzymania czystości. Szczegółowo temat omówimy sobie podczas lekcji.

  1. Szorowarka spalinowa
  2. Myjka ciśnieniowa
  3. Szczotka do zamiatania
  4. Szufla do śniegu
  5. Miotła miękka
  6. Dmuchawa do liści
  7. Odkurzacz do liści
  8. Odśnieżarka spalinowa

Następnie wykonaj ćwiczenie 6 na stronie 31 (w zielonych ćwiczeniach)

Zdjęcie wykonanego ćwiczenia wyślijcie na podane adresy @

Kl. I a BS -jolanta.jyz@interia.pl

Kl. I b BS –beatarokitawronowska@wp.pl

Related posts

Leave a Comment

Skip to content