Bez kategorii

Branżowa szkoła I stopnia klasa 1a,1b – Technologia prac w obiektach hotelarskich

Temat:  Usługi hotelarskie – podstawowe i dodatkowe

Zapoznaj się z informacjami dotyczącymi usług hotelarskich (materiały te znajdziesz w czerwonym podręczniku na stronie 17 i 18)

oraz z materiałami:

https://www.esky.pl/porady-dla-podroznych/hotele/pobyt-w-hotelu/uslugi-dodatkowe-dostepne-i-oferowane-w-hotelach

Na podstawie materiałów wykonaj notatkę do zeszytu oraz wykonaj zadanie (ćwiczenie 12 strona 12 – czerwone ćwiczenia)
zadanie – Uzupełnij poniższą tabelę wpisując do każdej wymienionej usługi hotelowej rodzaj tej usługi oraz to czy jest płatna czy bezpłatna. 

Usługa Rodzaj: podstawowa, fakultatywna, towarzysząca,obca Płatna/bezpłatna
Nocleg    
Sauna    
Kwiaciarnia    
Przynoszenie bagażu    
Informacja w recepcji    
Prasowanie ubrań    
Klub nocny    
Pranie odzieży    
Usługi fryzjerskie    
Usługi żywieniowe    

Zdjęcia wykonanych notatek i ćwiczeń proszę o przesłanie na  adres email:

beatarokitawronowska@wp.pl  – kl. 1a i  jolanta.jyz@interia.pl  1 b BS  lub messenger

w razie pytań jesteśmy do Waszej dyspozycji

Related posts

Leave a Comment

Skip to content