Branżowa Szkoła I Stopnia 2a – Technologia prac w obiektach hotelarskich
Temat: Dobieranie sprzętu porządkowego ręcznego i zmechanizowanego wykorzystywanego podczas prac porządkowych w pomieszczeniach transportu wewnętrznego i komunikacji
Zapoznaj się z materiałami:
Do utrzymania czystości i porządku w zakładzie hotelarskim, potrzebny jest odpowiedni sprzęt. W zakresie usprzętowienia służby piętrowej zachodzą stałe zmiany związane z wprowadzeniem mechanizacji pracy, która polega na zastąpieniu pracy ręcznej pracą maszyn. Z pojęciem związane jest pojęcie modernizacja, czyli unowocześnienie i postęp techniczny czyli proces doskonalenia środków produkcji i metod wytwarzania, organizacji pracy, co w efekcie prowadzi do lepszych wyników ekonomicznych przedsiębiorstwa.
Prezentacja – sprzęt ręczny i zmechanizowany
Narzędzia sprzątania codziennego dzielimy na: ręczne i zmechanizowane.
SPRZĘT RĘCZNY
SPRZĘT ZMECHANIZOWANY
ŚRODKI DO KONSERWACJI
WYKONAJ ZADANIE DO ZESZYTU:
odpowiedzi lub pytania do tematów wyślij na meila: beatarokitawronowska@wp.pl lub messengera