Klasa 2a BSI

Branżowa Szkoła I Stopnia 2a – Technologia prac w obiektach hotelarskich

Temat: Dobieranie sprzętu porządkowego ręcznego i zmechanizowanego wykorzystywanego podczas prac porządkowych w pomieszczeniach transportu wewnętrznego i komunikacji

Zapoznaj się z materiałami:

Do utrzymania czystości i porządku w zakładzie hotelarskim, potrzebny jest odpowiedni sprzęt. W zakresie usprzętowienia służby piętrowej zachodzą stałe zmiany związane z wprowadzeniem mechanizacji pracy, która polega na zastąpieniu pracy ręcznej pracą maszyn. Z pojęciem związane jest pojęcie modernizacja, czyli unowocześnienie i postęp techniczny czyli proces doskonalenia środków produkcji i metod wytwarzania, organizacji pracy, co w efekcie prowadzi do lepszych wyników ekonomicznych przedsiębiorstwa.

Prezentacja – sprzęt ręczny i zmechanizowany

Narzędzia sprzątania codziennego dzielimy na: ręczne i zmechanizowane.

SPRZĘT RĘCZNY

SPRZĘT ZMECHANIZOWANY

ŚRODKI DO KONSERWACJI

WYKONAJ ZADANIE DO ZESZYTU:

odpowiedzi lub pytania do tematów wyślij na meila: beatarokitawronowska@wp.pl lub messengera

Related posts

Skip to content